Styled_Shoot_-_Wild_Lovers_-_Anneleen_Je

HOE KIES JE DE IDEALE HUWELIJKSFOTOGRAAF VOOR JULLIE HUWELIJK?

Jullie zijn verloofd en kijken er alvast naar uit jullie liefde te vieren samen met jullie lievelingsmensen? Zalig!

Bij het plannen van een trouwfeest horen echter ook heel wat keuzes.

De meeste van die beslissingen zijn super persoonlijk, maar in dit artikel vind je alvast zes concrete tips die je kunnen helpen in de zoektocht naar de ideale huwelijksfotograaf voor jouw huwelijk!

Styled Shoot - Wild Lovers - Anneleen Je

STIJL VAN FOTOGRAFEREN

​Er zijn enorm veel getalenteerde fotografen in België en elk hebben ze hun eigen werkwijze en stijl, dus ga op zoek naar een fotograaf die beelden maakt die jullie mooi vinden!

Dit is zo enorm belangrijk en de eerste stap in de zoektocht naar de ideale trouwfotograaf voor jullie huwelijk.

PERSOONLIJKHEID

Een huwelijskfotograaf zal heel de dag aanwezig zijn op je huwelijk, ga dus op zoek naar iemand waar je een goed gevoel bij hebt!

De meeste fotografen hechten hier zelf ook veel belang aan en zullen vaak eerst een kennismakingsgesprek plannen voor je hun kan boeken.

De about pagina en werkwijze van een fotograaf vertellen je vaak al veel over hun persoonlijkheid. Neem dus zeker een kijkje op de website van je lievelingsfotograaf, zo leer je die persoon alvast beter kennen.

Styled Shoot - Wild Lovers - Anneleen Je

ERVARING

Een fotograaf gevonden die qua stijl en persoonlijkheid

helemaal bij jullie past? Zalig!


Let wel op, sommige fotografen tonen enkel losse beelden van verschillende huwelijken. Kan je op de website geen volledige reportage terugvinden, vraag dan steeds om dit alsnog te kunnen bekijken, enkel zo weet je zeker dat jouw lievelingsfotograaf voldoende ervaring heeft om heel je dag mooi in beeld te brengen!

Daarnaast zijn ook publicaties en reviews een kostbare bron van informatie.

Fotografen met veel ervaring zullen dit daarom ook steeds op hun website vermelden. Daarnaast kan je ook steeds Google raadplegen voor reviews en publicaties van jouw potentiële huwelijksfotograaf.

2020-08-29 WED Carolien & Isaac (2243)_2

BACKUP MATERIAAL

Een fotograaf draagt meestal veel zorg voor zijn materiaal.

Echter is er altijd een kans dat er digitaal iets mis gaat. Een professionele fotograaf zal daarom altijd backup materiaal meebrengen.

 

Zo zou je huwelijksfotograaf minstens 2 camera's en verschillende objectieven moeten meebrengen. Gebruikt je fotograaf een high-end camera, dan kan deze de beelden ook meteen op 2 verschillende geheugenkaarten tegelijkertijd opslaan - geen overbodige luxe voor jouw trouwfeest

Informeer voor boeking dus steeds hoe een fotograaf ervoor zal zorgen dat er zo weinig mogelijk mis kan gaan.

2020-08-04 Anneleen Jegers Photography -

NA JULLIE HUWELIJK

Elke fotograaf heeft zijn eigen werkwijze.

Ook de aflevertermijn waarop een fotograaf de beelden aan jou levert kunnen hierdoor sterk verschillen en soms zelfs oplopen tot meer dan 2 maanden.

Heb je geen zin om zo lang op je beelden te wachten, let hier dan zeker op. Een professioneel fotograaf met ervaring, kan je beelden perfect kwalitatief afwerken op een periode van 2 tot 4 weken.

Anneleen_Jegers_Photography_intiem_trouw

BUDGET

Huwelijksfotografen zijn er in alle prijscategorieën en hun prijzen zijn vaak ook een indicatie van hoeveel ervaring ze hebben.

Wil je een fotograaf met ervaring en professioneel materiaal dan zal de startprijs waarschijnlijk meer dan €1500 bedragen.

Naast de aanwezigheid op de dag zelf heeft je fotograaf namelijk ook nog heel wat werk met het zorgvuldig nabewerken van je beelden.

En stiekem is je trouwdag steeds opnieuw kunnen herbeleven eigenlijk toch gewoon onbetaalbaar …

2020-07-23 Anneleen Jegers Photography -

Hallo, ik ben Anneleen

huwelijksfotograaf van intieme trouwfeesten en elopements

Je trouwdag is zo bijzonder! Dus ik hoop dat dit artikel jullie helpt in de zoektocht naar jullie ideale huwelijksfotograaf en wens jullie een onvergetelijk dag vol liefde!

Wil je meer informatie ontvangen over mijn werkwijze en tarieven? Vul dan het contactformulier in op mijn website.