Een onvergetelijke trouwdag ondanks Corona

Lieve lovers, deze is voor jullie die al zo lang uitkeken naar wat jullie mooiste dag zou worden. Dat een pandemie al jullie plannen overhoop zou halen had niemand verwacht. En serieus, mijn hart brak elke keer opnieuw als ik teleurgestelde mailtjes kreeg van koppels als jullie, omdat alles nu anders zou verlopen ... Maar ondanks dat jullie feest niet kan doorgaan, kunnen jullie er nog steeds een unieke en onvergetelijke dag van maken. Samen met jullie twee, om jullie liefde te vieren! Want daar gaat het tenslotte om. Een dag die misschien zo zelfs nog meer memorabel wordt dan jullie oorspronkelijke plan! Want met een intieme elopement nu en jullie feest later, wordt jullie trouw sowieso een unieke ervaring waar jullie met zoveel liefde en enthousiasme naar kunnen terugblikken.


- Wat is een elopement?

Originele betekenis - Vroeger was een elopement, wanneer een koppel besliste samen weg te lopen om stiekem te trouwen. Een moderne elopement heeft echter een heel andere betekenis.

Een elopement is de meest intieme vorm van trouwen, waarbij jullie liefde en de ervaring volledig centraal staat. Als koppel vul je deze dag dan ook helemaal in zoals je zelf wilt met activiteiten die aansluiten bij jullie persoonlijkheid. Zo wordt jullie trouwdag een unieke beleving waar jullie elk jaar met veel liefde aan kunnen terugdenken. Omdat er vaak geen gasten aanwezig zijn op jullie elopement, zijn er ook geen verplichtingen of vaste tijdschema's zoals bij een klassiek trouwfeest, dit geeft jullie enorm veel vrijheid en zorgt ervoor dat jullie heel de dag samen kunnen genieten van wat jullie het liefst doen. - De dag afsluiten in bed met jullie favoriete afhaalmaaltijd ; allemaal mogelijk.

Doorheen de dag vindt er een ceremonie plaats, waarbij geloften of andere rituelen worden voltrokken. Ook hier zijn de mogelijkheden eindeloos. Kies vooral voor een ceremonie die past bij jullie persoonlijkheid. - Geen idee wat er allemaal mogelijk zou zijn voor jullie unieke en intieme ceremonie? Ik help jullie graag op weg met heel wat ideeën.- Hoe elopen tijdens een pandemie / ideeën

Wanneer je op zoek gaat naar foto's van elopements zie je vaak de mooiste landschappen en meest unieke locaties verschijnen, maar een elopement kan letterlijk overal plaatsvinden, zelfs in jullie eigen achtertuin!

Dus moesten de grenzen nog even dicht blijven of jullie willen liever niet ver reizen, ook België heeft heel wat mogelijkheden voor een onvergetelijke elopement. Zo kan je ervoor kiezen om een elopement te hebben in je favoriete stad, met ontbijt in jullie lievelingscafe en een rooftop ceremonie met een prachtig uitzicht over de hele stad. Je kan ook kiezen om samen naar een rustig stukje natuur te trekken zoals de Kalmthoutse heide, waar jullie zalig genieten met een luxe picknick. Toch liever wat meer avontuur? Trek dan richting de Ardennen en ga samen wandelen of kajakken en zeg jullie geloftes op een idyllisch plekje waar jullie misschien zelfs jullie tent kunnen opzetten voor de nacht.

Ik ga graag samen met jullie op zoek naar de perfecte locatie voor jullie elopement!

Waarom zou je dus kiezen voor een elopement?

Het zou zo jammer zijn om jullie originele trouwdatum zomaar te laten passeren. Jullie hebben zo lang uitgekeken naar deze dag, dus waarom er geen intiem feest van maken met jullie twee!

Want met een elopement wordt jullie trouwdag dus alsnog een onvergetelijke ervaring waar jullie met zoveel liefde en plezier aan kunnen terugdenken. Dat feest met jullie vrienden en familie volgt later en jullie hebben meteen unieke foto's en de schoonste verhalen om te delen met jullie favoriete mensen.

Bovendien vul je deze dag volledig in zoals je zelf wilt. Zo past een elopement perfect bij jullie persoonlijkheid, wie jullie zijn en wat jullie graag doen.
Voorbeeld van hoe een elopement er zou kunnen uit zien:

 • Rustig samen ontwaken op jullie trouwdag. - Omdat je deze dag niet zoals gepland met jullie favoriete mensen kan delen, kan je familie en vrienden wel vragen om jullie liefdevolle post te sturen die je deze ochtend samen openmaakt. Je kan de post natuurlijk ook bewaren voor tijdens de ceremonie.

 • Klaarmaken - jurk aantrekken - first look?

 • Samen jullie favoriete stad in trekken en foto's maken doorheen de straten

 • Genieten van een heerlijk ontbijt in jullie favoriete bar - heel wat horecazaken bieden ook de mogelijkheid voor afhaling indien ze nog niet mogen openen

 • Met een volle picknickmand vol lekkers richting een prachtig stukje natuur rijden voor een lange wandeling

 • Onderweg foto's maken en genieten van elkaar

 • Op een uniek plekje jullie geloftes uitspreken en eventueel andere rituelen die jullie graag willen toevoegen aan jullie ceremonie

 • Een prachtige tent en setting wacht op jullie in jullie eigen achtertuin - Maisontable heeft een prachtig concept

 • Heerlijke barbecue die speciaal voor jullie wordt bereid

 • Intieme fotoshoot bij zonsondergang

 • Dansen onder de sterren

 • Prive cinema in jullie tuin

3 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven