2020-05-16 Kelly en Semy (344)_2048px.jp

EEN ONVERGETELIJKE TROUWDAG ONDANKS COVID-19

MEI 2020

Lieve lovers, deze is voor jullie die al zo lang uitkeken naar wat jullie mooiste dag zou worden. Dat een pandemie al jullie plannen overhoop zou halen had niemand verwacht. En serieus, mijn hart brak elke keer opnieuw als ik teleurgestelde mailtjes kreeg van koppels als jullie, die omwille van Corona hun trouwdag moeten uitstellen naar een latere datum ...

Maar ondanks dat jullie feest pas later zal doorgaan, kunnen jullie er nog steeds een unieke en onvergetelijke dag van maken. Gewoon met jullie twee, om jullie liefde te vieren! Want daar gaat het tenslotte om. Een dag die misschien zo zelfs memorabeler wordt dan jullie oorspronkelijke plan! Want met een intieme elopement nu en jullie feest later, wordt jullie trouw sowieso een unieke ervaring waar jullie met zoveel liefde en enthousiasme naar kunnen terugblikken.

2020-05-16 Kelly en Semy (301)_2048px.jp

WAT IS EEN ELOPEMENT?

Vroeger was een elopement, wanneer een koppel besliste samen weg te lopen om stiekem te trouwen. Een moderne elopement heeft echter een heel andere betekenis.

Een elopement is de meest intieme vorm van trouwen, waarbij jullie liefde en de ervaring volledig centraal staan. Als koppel vul je deze dag dan ook helemaal in zoals je zelf wilt met activiteiten die aansluiten bij jullie persoonlijkheid. Zo wordt jullie trouwdag een unieke beleving waar jullie elk jaar met veel liefde aan kunnen terugdenken.

Doorheen de dag vindt er een ceremonie plaats, waarbij geloften of andere rituelen worden voltrokken. Ook hier zijn de mogelijkheden eindeloos. Kies vooral voor een ceremonie die past bij jullie persoonlijkheid. - Geen idee wat er allemaal mogelijk zou zijn voor jullie unieke en intieme ceremonie? Ik help jullie graag op weg met heel wat ideeën.

Als jullie ervoor kiezen jullie elopement uitsluitend met jullie 2 te vieren - ik verzeker jullie, da wordt zo'n mooie en intieme ervaring - zijn er ook geen verplichtingen of vaste tijdschema's zoals bij een klassiek trouwfeest, dit geeft jullie enorm veel vrijheid en zorgt ervoor dat jullie heel de dag samen kunnen genieten van wat jullie het liefst doen. - De dag afsluiten in bed met jullie favoriete afhaalmaaltijd ; allemaal mogelijk.

2020-05-16 Kelly en Semy (486)_2048px.jp

ELOPEMENT TIJDENS EEN PANDEMIE

Wanneer je op zoek gaat naar foto's van elopements zie je vaak de mooiste landschappen en meest unieke locaties verschijnen, maar een elopement kan letterlijk overal plaatsvinden, zelfs in jullie eigen achtertuin!

Dus moesten de grenzen nog even dicht blijven of jullie willen liever niet ver reizen, ook België heeft heel wat mogelijkheden voor een onvergetelijke elopement. Zo kan je kiezen om een elopement te vieren in jullie favoriete stad, met ontbijt in jullie lievelingscafe en een rooftop ceremonie met prachtig uitzicht over de hele stad. Je kan ook samen naar een rustig stukje natuur trekken zoals de Kalmthoutse heide, waar jullie zalig genieten met een luxe picknick. Toch liever wat meer avontuur? Trek dan richting de Ardennen en ga samen wandelen of kajakken en zeg jullie geloftes op een idyllisch plekje waar jullie misschien zelfs jullie tent kunnen opzetten voor de nacht.

2020-05-16 Kelly en Semy (517)_2048px.jp

WAAROM KIEZEN VOOR EEN ELOPEMENT

Het zou zo jammer zijn om jullie originele trouwdatum niet te vieren. Jullie hebben zo lang uitgekeken naar deze dag, dus waarom er geen intiem feest van maken met jullie twee! Want met een elopement wordt jullie trouwdag alsnog een onvergetelijke ervaring waar jullie met zoveel liefde en plezier aan kunnen terugdenken. Het feest met jullie vrienden en familie volgt later, maar jullie hebben wel unieke foto's en de schoonste verhalen om te vertellen aan iedereen die er niet kon bij zijn.

Bovendien vul je een elopement volledig in zoals je zelf wilt.
Zo past deze dag perfect bij jullie persoonlijkheid, wie jullie zijn en wat jullie graag doen.

2020-05-16 Kelly en Semy (329)_2048px.jp

BENIEUWD HOE JULLIE ELOPEMENT ER ZOU KUNNEN UITZIEN

Het plannen van een elopement is super persoonlijk. De beste manier om te ontdekken hoe jullie elopement zou verlopen, doe je gewoon door te fantaseren over jullie perfecte dag samen. Denk aan wat jullie het liefst samen doen op een vrije dag en vul jullie elopement met jullie lievelingsactiviteiten, favoriete eten en veel liefde.

Hieronder vind je een voorbeeld van hoe een elopement zou kunnen verlopen:

 • Rustig samen ontwaken op jullie trouwdag - Omdat je omwille van Covid-19 deze dag niet kan vieren met je favoriete mensen, kan je familie en vrienden wel vragen om jullie liefdevolle post te sturen die je deze ochtend samen leest. Je kan de post natuurlijk ook bewaren voor tijdens jullie ceremonie.

 • Afzonderlijk klaarmaken voor een onvergetelijke dag

 • First Look in de tuin

 • Samen jullie favoriete stad in trekken en foto's maken doorheen de straten

 • Genieten van een heerlijk ontbijt in jullie favoriete bar - Heel wat horecazaken bieden ook de mogelijkheid voor afhaling indien ze nog niet mogen openen

 • Met een volle picknickmand vol lekkers richting een prachtig stukje natuur rijden voor een lange wandeling

 • Onderweg foto's maken en genieten van elkaar

 • Op een uniek plekje jullie geloftes uitspreken en eventueel andere rituelen die jullie graag willen toevoegen aan jullie ceremonie

 • Een prachtige setting wacht op jullie in jullie eigen achtertuin

 • Heerlijke barbecue die speciaal voor jullie wordt bereid

 • Intieme fotoshoot bij zonsondergang

 • Dansen onder de sterren

 • Cinema in jullie tuin

Zo fijn dat je deze blog hebt gelezen! Moest je mij niet kennen, ik ben Anneleen, fotograaf van intieme trouwfeesten en elopements en ik hoop oprecht dat jullie geïnspireerd zijn om alsnog jullie originele trouwdag te vieren.

Want jullie liefde, daar gaat het om!