top of page

De 5 mooiste trouwlocaties in Gent

Doorheen de jaren fotografeerde ik meer dan 100 trouwfeesten op verschillende locaties in België. In deze blog verzamelde ik de 5 mooiste trouwlocaties van Gent, elk met hun eigen unieke karakter. Ideaal voor wie wil trouwen in de natuur, voor wie wil dansen op het dak van Gent of wie graag wil vieren in een industriële setting.. 

De eerste plaats in dit lijstje is voor Alix - één van de mooiste trouwlocaties in hartje Gent! Ik mocht hier al enkele waanzinnig schone trouwfeesten fotograferen en weet nog zo goed hoe verbaasd ik was de eerste keer dat ik de prachtige tuin van Alix ontdekte. Deze trouwlocatie is ideaal als je op zoek bent naar een charmant plekje om te trouwen in het centrum van Gent. De prachtige tuin is de perfecte setting voor een zomerhuwelijk, maar dankzij de verwarmde serre kan je hier ook terecht voor een intiem huwelijk in de winter.

Zoek je een trouwlocatie met overnachting, Alix heeft ook een prachtige Suite die je kan huren.

Kortrijksesteenweg 206 - 9000 Gent

www.alixtablejardin.be

Van de schoonste tuin naar het schoonste dak van Gent – want Rooftopbar Gaston is een trouwlocatie met zowel veel ruimte binnen als buiten. Het dakterras is een unieke locatie om je gasten te ontvangen voor een persoonlijke ceremonie en gezellige receptie. Voor het avondfeest kan je dan weer terecht in het industriële interieur. Dit maakt Rootopbar Gaston de perfecte locatie in Gent voor zowel zomer als winterfeesten. Bovendien is het dakterras de ideale plaats voor enkele foto's bij zonsondergang.

Hurstweg 8 - 9000 Gent

www.gaston-gent.be

Ray is een glazen serre in het hartje van Gent en bevindt zich letterlijk op 3min wandelen van het stadhuis. Dit maakt Ray de perfecte locatie om vlak na jullie burgerlijk huwelijk te gaan vieren samen met jullie vrienden en familie. Veel koppels houden hier dan ook een receptie voor iedereen die aanwezig was tijdens het ja-woord op het stadhuis van Gent. Als je vlak voor de middag trouwt kan je hier ook lunchen samen met al je gasten. 

Klein Turkije 20 - 9000 Gent

www.ray.gent

Zijn jullie ook nog op zoek naar een fotograaf die jullie huwelijk in Gent op de meest warme, liefdevolle en tijdloze manier kan vastleggen? Ontdek of ik de ideale fotograaf ben om jullie huwelijk op beeld vast te leggen..

Het Prullenbos bevindt zich een klein stukje buiten Gent, maar is ideaal voor wie graag wilt trouwen in de natuur. Het domein biedt namelijk enorm veel mogelijkheden en is zowel de perfecte setting voor een festivalhuwelijk aan het water als een intiem trouwfeest in het bos. Daarnaast kan je ook samen met je lievelingsmensen op deze idyllische locatie blijven overnachten. Ideaal als je gasten ook van een eindje buiten Gent komen.

Groenstraat 8 - 9230 Wetteren

www.prullenbos.be

Net buiten de ring van Gent vind je Blanc Fixe, de ideale plaats voor iedereen die op zoek is naar een industriële trouwlocatie. Blanc Fixe is namelijk gevestigd in een oude kleurfabriek en dankzij de verschillende ruimtes ontstaan er op deze plaats enorm veel mogelijkheden. Zo kan je zowel binnen in de galerij trouwen, alsook buiten in de prachtige tuin. Er is een grote feestzaal waar je kan dineren en voor de receptie kan je je gasten ontvangen op de ruime binnenkoer. 

Drongenstationstraat 2B - 9031 Drongen

www.blancfixe.be