top of page

Trouwen in het buitenland ~ Schotland

In 2014 reisde ik voor het eerst naar Schotland en daar werd ik verliefd - op mijn lievelingsman én op de zalig schone landschappen. Als trouwfotograaf met een zwak voor Schotland deel ik dan ook met veel liefde een aantal tips die jullie kunnen helpen met het plannen van een intiem huwelijk in de Schotse Highlands. Eentje dat ik trouwens met veel liefde voor jullie op beeld kom vastleggen!

EEN ZWAK VOOR SCHOTLAND

In 2014 reisde ik voor het eerst naar Schotland en daar werd ik verliefd - op mijn lievelingsman én op de zalig schone landschappen. Als trouwfotograaf met een zwak voor Schotland deel ik dan ook met veel liefde een aantal tips die jullie kunnen helpen met het plannen van een intiem huwelijk in de Schotse Highlands. Eentje dat ik trouwens met veel liefde voor jullie op beeld kom vastleggen!

  1. Officieel trouwen in Schotland

  2. De mooiste locaties voor een intieme elopement in Schotland

  3. Keltische en Schotse rituelen

  4. De beste periode van het jaar om te trouwen in Schotland​

1. OFFICIEEL TROUWEN IN SCHOTLAND

Schotland is een absolute aanrader voor een intieme elopement of voor het hernieuwen van jullie geloftes. Maar je kan er ook officieel voor de wet trouwen – zelfs midden in de natuur! En dat maakt Schotland meteen tot de perfecte locatie voor avonturiers die graag willen trouwen in het buitenland. Wil je graag officieel touwen in Schotland zorg dan wel dat je al het nodige papierwerk in orde maakt voor je naar Schotland reist. Meer info daarover kan je terugvinden op deze website.
 

Om officieel te trouwen moet je je ceremonie ook laten begeleiden door een celebrant en je hebt twee getuigen nodig. Wil je liefst intiem en zonder gasten trouwen, dan ben ik met liefde getuige van jullie huwelijk in Schotland, want je fotograaf / videograaf mag meteen ook je getuige zijn. ;-) Eventueel kan je ook aan je celebrant vragen om een extra getuige mee te nemen.

2. DE MOOISTE LOCATIES VOOR EEN INTIEME ELOPEMENT IN SCHOTLAND

Met ons huis op wielen doorkruiste we al heel Schotland en met z’n waanzinnig schone bergen, idyllische stranden, eeuwenoude bossen en mysterieuze meren is dit de perfecte plaats voor iedereen die graag wil trouwen midden in de natuur. Bovendien moet je geen uren wandelen om de mooiste plekjes te bereiken, want letterlijk overal in Schotland vind je prachtige landschappen. Elke regio biedt dan ook een zalig schoon decor voor een intieme huwelijksceremonie. 

 

  • Isle of Skye: Een van de meest populaire locaties in Schotland is de Isle of Skye. Hier vind je namelijk heel wat betoverende plaatsen elk met hun eigen unieke karakter – van het mysterieuze Fairy Glen tot de iconische rotsformaties. Met z’n dramatische landschappen, steile kliffen en groene heuvels is Quiraing een van mijn favoriete plaatsen op Isle of Skye. Daarnaast is Loch Coruisk een echte aanrader! Dit afgelegen meer wordt omringd door steile bergpieken en ruige landschappen en biedt zo een betoverende omgeving voor wie wil trouwen in Schotland.

  • Glencoe: Glencoe is een echte aanrader voor een intiem huwelijk in Schotland! Want deze plek heeft alles wat je van Schotland verwacht - diepe valleien, prachtige bergen en de schoonste watervallen en meren. Glencoe bevindt zich bovendien op slchts 1.5u rijden van Glasgow en 2u rijden van Edinburgh.​ Dit maakt deze plek de ideale plaats voor een intieme elopement in de prachtige natuur van Schotland.

  • Edinburgh: Edinburgh, de historische hoofdstand van Schotland biedt tal van pittoreske locaties voor een stijlvolle stadsbruiloft. Van middeleeuwse kastelen en elegante landhuizen tot prachtige tuinen en sfeervolle straten. Maar je kan er ook terecht als je de stad graag wil combineren met de natuur. Want dankzij z'n iconische uitkijkpunten en panoramisch uitzicht over de stad, biedt Arthur's Seat een adembenemend decor voor een intieme huwelijksceremonie met de skyline van Edinburgh als achtergrond. 

 

Of je nu kiest voor een romantische huwelijksceremonie in de stad of een intiem huwelijk midden in de natuur, de mogelijkheden zijn eindeloos!